Hrvatska


BIOGRAFIJA 


          Rođen u krilu skromne obitelji zemljoradnika, zaređen je za svećenika s 24 godine. Vršio je svoju službu u Burgu de Osma, Santiagu de Cuba, Madridu, Avili, Valenciji i Toledu. U svim ovim biskupijama istaknuo se svojom gorućom ljubavlju i jednostavnošću, svojim zalaganjem za formaciju svećenika, unapređenje radnika, obranu Crkve, poštovanjem posvećenog života i intenzivnim radom za ujedinjenje katolika.
          U Santiagu de Cuba osnovao je Sestre siromašnih invalida i siromašne djece – aktualno se zovu Sestre Ljubavi Kardinala Sanche – i pretrpio je nekoliko mjeseci zatvora i progonstva zbog svoje vjernosti u obrani slobode Crkve.
          Kao pomoćni biskup Toleda pomogao je u osnivanju redovničkih Kongregacija i pripremio stvaranje biskupije Madrid-Alcalá. Kada je bio biskup u Avili osnovao je prvu žensku Trapu u Španjolskoj u Tiñosillosu, aktualno u Allozu (Navarra). U Madridu je organizirao prvi Nacionalni Katolički Kongres. U Valenciji je pokrenuo radnički i svećenički pastoral. Kao Kardinal Toleda, Primat Španjolske, ohrabrio je osnivanje Dama Katehistica, i radio je na ujedinjenju Episkopata i svih španjolskih katolika. Umro je u Toledu od posljedica herojskog čina ljubavi prema siromasima: „Živio je siromašno, umro presiromašan.“
          Apostolski dekret za njegovu beatifikaciju (18. listopada 2009.) priznaje ga kao „marljivog i neumornog Kristovog svjedoka, oca siromaha i službenika ujedinjenja Crkve.“                Njegov liturgijski spomendan slavi se 25. veljače. 


MOLITVA 

Oče milosrđa, 
koji si po blaženom Ciriacu Mariji 
ispunio utjehom svoje vjernike, 
udijeli nam, 
njegovim zagovorom, 
održati se gorući u ljubavi 
i revni za jedinstvo Tvoje Crkve. 
Po Isusu Kristu Gospodinu našemu. 
Amen. 


(zatražiti milost koju se želi dobiti) 

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu. 

(s crkvenim odobrenjem)
SURADNJA S NJEGOVOM KAUZOM ZA PROGLAŠENJE SVETIM

          Ako želite kontaktirati kako biste saopćili milosti primljene njegovim zagovorom ili primili informacije, možete to učiniti sljedećim sredstvima: 
  • Poštom: 
          Arzobispado de Toledo. 
          Vicepostulación Causa del Cardenal Sancha
          C/ Arco de Palacio, 3   -   45002  TOLEDO
  • E-mailom:
                causacardenalsancha@gmail.com

          Ako želite novčano pridonijeti Kauzi putem donacije, možete to učiniti preko banke ili uplativši direktno u Banco Popular na račun „Causa de Canonización del Cardenal Sancha“ 

ES80-0075-0217-17-0601010738
No hay comentarios:

Publicar un comentario